Makový závin z pšeničného kvásku

Skúsila som z kvásku aj niečo iné ako chleba a poradilo sa, a tak pridávam recept na koláč.

Recept:

  • 150 g pšeničného kvásku 
  • 425 g polohrubej múky
  • 50 g  cukru
  • 50 g roztopeného masla
  • 1 vajce
  • 175 ml mlieka
  • šiptka soli
  • 1 vanilkový cukor

 

  Náplň

  • 250 ml mlieka
  • 200 g mletého maku
  • 4 lyžice cukru krupice
  • 2 lyžičky mletej škorice
  • 2-3 lyžíce rumu (není potrebné, podľa chuti)
  • hrsť hrozienok

    Vymiešame cesto a necháme 4 hodiny kysnúť. Potom ho rozvaľkáme, ja som ho nerozdelila na dva kusy a skoro sa mi nevošiel na plech, tak doporučujem dať ho na dva časti. Rozvaľkáme a naplníme plnkou, stočíme, dáme na plech, potrieme vajíčkom a pečieme 170°C cca 30 minút, podľa toho či ste cesto rozdelili, alebo nie, väčší kus sa pečie o pár minút viac.

Dobrú chuť.

Späť